Sport

CFR Cluj, eliminată din Liga Campionilor. „Feroviarii” au scăpat calificarea din mână! Soarta meciului s-a decis la penalty-uri

CFR Cluj a înfruntat-o, miercuri seară, pe Pyunik Erevan, în manşa a doua din turul I preliminar al Ligii Campionilor. În turul din Armenia, cele două au încheiat la egalitate, 0-0.

sursa foto Facebook Fotbal Cluj CFR 1907 Cluj-Napoca sursa foto Facebook Fotbal Cluj CFR 1907 Cluj-Napoca

 

CFR Cluj a fost eliminată încă din turul I al preliminariilor Champions League! „Feroviarii” au fost învinși de Pyunik Erevan la penalty-uri. Campioana României părăsește preliminariile Ligii, urmând să joace în preliminariile Conference League.


CFR Cluj va evolua în turul II din Conference League cu Inter Club d'Escaldes, o formație din Andorra. Turul e pe 21 iulie, la Cluj, returul fiind o săptămână mai târziu.

Pyunik Erevan va juca în turul II preliminar cu luxemburghezii de la Dudelange.


Aproximativ 8.000 de spectatori au fost prezenţi în Gruia.

Un meci dramatic

„Feroviarii” au deschis scorul încă din minutul 6 printr-o fază fixă. Deac a executat perfect o lovitură liberă, iar lovitura de cap a lui Boateng, din zona careului mic, a fost imparabilă.


Bară și gol anulat pentru trupa lui Petrescu

În minutul 26, Manea a trimis cu capul în bară după centrarea lui Păun, faza a continuat, mingea a ajuns din nou la Păun care a trimis în poartă, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.


La pauză, CFR Cluj a intrat în avantaj, 1-0.

În minutul 59, CFR Cluj a avut o ocazie uriașă. Deac a fost aproape să marcheze din lovitură liberă, dar Yurchenko a avut o serie de intervenții bune și scorul a rămas neschimbat.


Campioana României a avut calificarea în buzunar, însă golul primit în minutul 89 a trimis partida în prelungiri. 

În minutul 89, Puynik Erevan a egalat în urma unei faze fixe, prin fundaşul central Gajic, a cărui lovitură de cap îl lasă fără reacţie pe Bălgrădean, şi au dus meciul în prelungiri.

În minutul 90+1, CFR a avut încă oocazie de gol, Boateng fiind aproape să înscrie cu capul, dar balonul a trecut peste poartă. 

În minutul 94, CFR Cluj a reuşit să înscrie. Deac a avut o pasă genială pentru Petrila, iar puştiul trimis pe teren în minutul 71 nu ratează, din poziţie de unu la unu cu portarul lui Puynik, Yurchenko.

În minutul 104, Cristi Manea a fost la un pas să provoace un fault din postura de ultim apărător, însă CFR a scăpat basma curată.Armenii au protestat vehement, considerând că Davydyan a fost jenat de fundaşul „feroviarilor". Antrenorul armenilor, Eghishe Melikyan a fost eliminat!

Prima repriză a prelungirilor s-a încheiat 2-1 pentru CFR Cluj. 

În minutul 107, armenii au primit un penalty, după ce Andrei Burcă şi-a faultat un adversar în careu. A executat Hovhannes Harutyunyan, dar Bălgrădean a apărat!

De asemenea, în minutul 111, armenii au mai irosit o ocazie importantă de gol.

Şoc în Gruia. Armenii au egalat în minutul 119!

În minutul 119 s-a aşternut liniştea în Gruia. Erevan a egalat, fundaşul Gajic reuşind „dubla", profitând de o respingere eronată a lui Bălgrădean.   

Cele 120 de minute s-au încheiat indecis, 2-2. Calificarea s-a decis în urma loviturilor de departajare.

Au înscris pentru CFR Cluj la penalty-uri Marko Dugandzic,Andrei Burcă, Karlo Mujar. Claudiu Petrila a lovit bara transversală. La ratarea lui Camora, CFR a fost eliminată din Liga Campionilor! 

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu se teme de meciul cu Pyunik Erevan: „Sunt foarte bine pregătiţi din toate punctele de vedere”

Pyunik Erevan - CFR Cluj 0 – 0, în turul I preliminar al Ligii Campionilor. Calificarea se joacă în Gruia!

În sfârșit ”U” Cluj a jucat un meci întreg și l-a terminat cu o victorie, scor 4-1, cu FC Pyunik Erevan

abonare newsletter